Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade met Bockworst en Knoflookcroutons
Geniet van deze smakelijke salade met bockworst en knoflookcroutons als een bevredigende en voedzame maaltijd!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
sneetjes
witbrood
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
teentje
knoflook
gesnipperd
▢
1
zak
sla
400 gram
▢
1
rode ui
in dunne ringen gesneden
▢
4
tomaten
in partjes gesneden
▢
1
avocado
in stukjes gesneden
▢
½
komkommer
in plakjes gesneden
▢
1
pot
Unox bockworsten à 685 g
uitgelekt en in dikke plakjes gesneden
▢
Optioneel:
▢
gehakte
bieslook voor garnering
Instructies
Scheur de boterhammen in grove stukjes.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak het brood met de knoflook op middelhoog vuur tot het lichtbruin en knapperig is.
Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Was de sla grondig en droog deze goed.
Meng de sla in een grote kom met de rode ui, tomaten, avocado, komkommer en plakjes worst.
Voeg de resterende eetlepel olijfolie toe aan de salade en meng alles goed door elkaar.
Verdeel de salade over vier borden en garneer met de knoflookcroutons.
Optioneel: bestrooi de salade met gehakte bieslook voor extra smaak.
Serveer de salade met bruin stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een verfrissende rosé zoals Oranjerivier rosé past goed bij deze salade.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.5
mg
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Hoofdgerechten
/
Salade
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland