Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
Snijd het deeg in 2 gelijke stukken.
Bestrijk 1 helft van het deeg met 2 eetlepels pesto, doe hetzelfde met de andere helft.
Leg 1 helft apart.
Strooi de Parmezaanse kaas over de andere helft en verdeel hierover de fijngehakte tomaten en geroosterde pijnboompitten.
Leg de apart gehouden deeghelft met de ingesmeerde kant op de belegde helft en druk een beetje aan.
Snijd deze nu in 4 banen.
Neem de uiteinden tussen beide duim en wijsvinger en draai tegenovergesteld van elkaar tot er een twister ontstaat.
Leg de twisters op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het geklutste ei.
Garneer met wat sesamzaadjes.
Bak de twisters in de onderste helft van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Dek eventueel eerder af met aluminiumfolie als de kleur te donker wordt en serveer ze warm als bijgerecht of snack.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de pesto-parmezaan twisters als smakelijke toevoeging aan een Italiaanse maaltijd of als verrassend hapje bij een feestelijke gelegenheid. Deze knapperige twisters zijn een smaakvolle traktatie voor iedereen!