Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mediterrane Pizzarolletjes
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg
400 g
▢
250
g
roomkaas
▢
1
eetlepel
gehakte kappertjes
▢
75
g
gedroogde tomaten
in reepjes gesneden
▢
75
g
olijven
ontpit en in ringetjes gesneden
▢
1
eetlepel
fijngesneden verse salie
▢
2
eetlepels
fijngesneden peterselie
▢
1
ei
▢
50
g
paneermeel
▢
Peper en zout naar smaak
▢
50
g
gesmolten kruidenboter
▢
Bloem voor bestuiving
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte).
Verwerk het deeg direct uit de koelkast.
Meng voor de vulling alle ingrediënten, behalve de kruidenboter en bloem, in een kom en breng op smaak met peper en zout.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en verwijder het bakpapier.
Bestrijk het deeg gelijkmatig met de vulling, maar houd een rand van 2 cm vrij.
Rol het deeg op vanaf de onderkant van de rand en snijd het vervolgens om de 2-3 cm in, maar snijd niet helemaal door.
Vouw elk tweede stukje deeg naar de andere kant om een gevlochten effect te creëren.
Bak het gevlochten brood in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, of tot het goudbruin en knapperig is.
Bestrijk het warme brood direct na het bakken met gesmolten kruidenboter.
Serveer warm als bijgerecht of als snack.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de smaken van de tomaten en olijven.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
36
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
1.2
mg
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Brood
/
Hartige taart
/
Pizza
/
Snack
/
Warme hapjes
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch