Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kerstboom van Bladerdeeg met Tapenade
Porties:
6
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
60
g
uitgelekte tomaten in olie
▢
45
g
uitgelekte olijven
ontpit
▢
40
g
oude kaas
▢
75
g
geraspte kaas
▢
1
ei
▢
1
klein
teentje knoflook
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
1
theelepel
azijn
▢
Peper en zout naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Hak alle ingrediënten voor de tapenade fijn in een keukenmachine of hakmolentje van een staafmixer tot een smeuïge tapenade.
Maak de bladerdeeg kerstboom volgens de instructies in de video, waarbij je de tapenade als vulling gebruikt.
Bestrijk het deeg voor het bakken met losgeklopt ei en strooi de geraspte kaas erover.
Bak de kerstboom in 20 tot 30 minuten goudbruin en laat hem daarna afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de hartige smaken van de tapenade en kaas in dit hapje.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
23
g
|
Zout:
0.8
mg
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Hartige taart
/
Koek
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst