Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bladerdeegster met Frangipane en Rode Bessenjam
Porties:
6
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
kom
Bakpapier
Ingrediënten
▢
2
rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
250
g
rode bessenjam
▢
1
ei
▢
20
g
amandelen
▢
Poedersuiker
om te bestuiven
▢
Voor de frangipane:
▢
50
g
boter
▢
50
g
basterdsuiker
▢
½
citroen
rasp
▢
Snufje
zout
▢
1
ei
op kamertemperatuur
▢
50
g
amandelmeel
▢
20
g
bloem
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Mix in een kom de boter, basterdsuiker, zout en citroenrasp tot een romig geheel.
Voeg het ei toe en mix tot een gladde massa.
Voeg vervolgens het amandelmeel en de bloem toe en mix kort door.
Rol 1 deegrol met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat.
Bestrijk met de frangipane, laat een rand van 2 cm vrij.
Verdeel de rode bessenjam over de frangipane.
Bedek met de andere rol deeg en druk de randen zachtjes aan.
Snijd het deeg vanaf de zijkant naar binnen, laat tussen elke snede ca.
2 cm en zorg dat de sneden elkaar niet raken in het midden.
Draai twee losse stukken naast elkaar in tegenovergestelde richting.
Bestrijk de bovenkant van het deeg met ei en bestrooi met amandelschaafsel.
Bak de bladerdeegster in 15-20 minuten goudbruin.
Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze bladerdeegster als dessert of bij de koffie.
Een glaasje dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti, past hier uitstekend bij.
Voedingswaarden
Calories:
390
kcal
|
koolhydraten:
49
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.6
mg
|
Sugar:
24
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Gebak
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst