Schil de limoenen met een dunschiller en hak de schil fijn.
Doe de gehakte schil samen met het sap van de limoenen en de rest van de ingrediënten voor de groene kerriepasta in een blender.
Mix tot een gladde, groene pasta ontstaat.
Marineer de stukken varkensvlees gedurende 30 minuten in 2 scheppen kerriepasta en de Pisang Ambon.
Verhit de maïsolie in een wok en voeg de gemarineerde stukken varkensvlees toe.
Bak gedurende 5 minuten en voeg vervolgens de overgebleven kerriepasta toe.
Roer goed door en giet de kokosmelk erbij.
Laat het geheel aan de kook komen, zet het vuur lager en laat nog eens 10 minuten zachtjes sudderen.
Strooi vlak voor het serveren de gebroken cashewnoten en wat gehakte koriander en munt over de curry.
Serveer de groene varkenscurry met gestoomde rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland vormt een goed contrast met de pittige en aromatische smaken van de curry.