Schil de limoenen met een dunschiller en hak de schil fijn.
Doe de gehakte limoenschil, het limoensap en alle overige ingrediënten voor de kerriepasta in een blender.
Mix tot een gladde, groene pasta ontstaat.
Marineer het varkensvlees 30 minuten in 2 eetlepels kerriepasta en de Pisang Ambon.
Verhit de maïsolie in een wok en bak het gemarineerde varkensvlees 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de rest van de kerriepasta toe en roer goed door.
Schenk de kokosmelk erbij en laat het geheel zachtjes 10 minuten sudderen op laag vuur.
Bestrooi vlak voor het serveren met gebroken cashewnoten en gehakte koriander en munt.
Serveer met gestoomde rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer deze curry met Thaise jasmijnrijst of kleefrijst en een frisse komkommersalade met limoendressing.Wijnadvies:Een frisse witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland vormt een goed contrast met de pittige en aromatische smaken van de curry.