Groene Varkenscurry met Kokos en Pisang Ambon

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Marineertijd 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 varkenshaasje van 800 gram grof gesneden
  • 4 dl kokosmelk
  • ½ dl maïsolie
  • 1 handvol cashewnoten
  • Enkele blaadjes munt
  • ½ bosje koriander
  • 1 dl Pisang Ambon
  • Voor de groene kerriepasta:
  • 6 lente-uitjes
  • 4 à 6 groene pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gember
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel zout
  • 1 stengel citroengras sereh
  • ½ bosje basilicum
  • ½ bosje koriander
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • Schil van 4 limoenen gehakt en het sap ervan

Instructies

  • Schil de limoenen met een dunschiller en hak de schil fijn.
  • Doe de gehakte schil samen met het sap van de limoenen en de rest van de ingrediënten voor de groene kerriepasta in een blender.
  • Mix tot een gladde, groene pasta ontstaat.
  • Marineer de stukken varkensvlees gedurende 30 minuten in 2 scheppen kerriepasta en de Pisang Ambon.
  • Verhit de maïsolie in een wok en voeg de gemarineerde stukken varkensvlees toe.
  • Bak gedurende 5 minuten en voeg vervolgens de overgebleven kerriepasta toe.
  • Roer goed door en giet de kokosmelk erbij.
  • Laat het geheel aan de kook komen, zet het vuur lager en laat nog eens 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Strooi vlak voor het serveren de gebroken cashewnoten en wat gehakte koriander en munt over de curry.
  • Serveer de groene varkenscurry met gestoomde rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland vormt een goed contrast met de pittige en aromatische smaken van de curry.

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 24 g | Vet: 53 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Curry’s / Varkensvlees
Land van herkomst Thailand