Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en bekleed een lage taartvorm (ø 24 cm) met bakpapier.
Kook de broccoli in een pan met licht gezouten water gedurende 3 minuten.
Giet af en laat uitlekken.
Rol de plakjes bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap met een diameter van ongeveer 28 cm.
Bekleed hiermee de taartvorm en snijd eventuele overhangende randjes weg.
Verdeel het ontbijtspek over de bodem van de taartvorm en leg de gekookte broccoli erbovenop.
Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en geraspte kaas.
Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout.
Giet het eimengsel gelijkmatig over de broccoli en spek in de taartvorm.
Bak de hartige taart in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Serveer de hartige taart warm, eventueel met een frisse tomatensalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een witte wijn zoals Duc de Termes Côtes de Saint Mont past goed bij dit gerecht vanwege de hartige smaken van spek en kaas, en de frisheid van de broccoli.