Bak in een pan de ui en knoflook in olijfolie gedurende 3 minuten zachtjes.
Voeg de tomaten en de fijngehakte Italiaanse kruidenmix toe en bak 3 minuten mee, regelmatig omscheppen.
Verkruimel de bouillonblokjes boven het mengsel, voeg de witte wijn en 1 liter water toe.
Breng de bouillon aan de kook, laat het 5 minuten zachtjes doorkoken en schenk het dan door een fijne zeef boven de fonduepan.
Wrijf de achtergebleven tomatenpulp met de bolle kant van een lepel door de zeef en breng de tomatenbouillon opnieuw aan de kook.
Zet de fonduepan en schalen met diphapjes op tafel.
Vul het schepnetje telkens met ingrediënten en laat ze in de bouillon in een paar minuten gaar worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voeg de volgende ingrediënten toe aan de bouillon voor een gevarieerde ervaring:Kort voorgekookte gevulde pasta (bijv. tortellini of ravioli) Rolletjes van kalkoenschnitzel met prei Kalfsgehaktballetjes met salie Plakjes biefstuk gevuld met rucola Repen gesneden oesterzwammen Fijne champignons Cherrytomaatjes Stukjes courgette Kleine broccoliroosjes Aspergetips of stukjes groene asperge.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio of Vermentino vormt een perfecte aanvulling op de smaken van de tomatenfondue.