Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Florida Soep
Serveer de Florida Soep warm als voorgerecht of lichte maaltijd.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
28
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soeppan
Koekenpan
Doek (voor het passeren van de soep)
kom
Garde
Ingrediënten
▢
1
liter
kippenbouillon
▢
40
gram
bloem
▢
50
gram
champignons
in plakjes gesneden
▢
1
ui
fijngehakt
▢
1
blaadje
foelie
▢
40
gram
boter
▢
1
sneetje
brood
in kleine vierkantjes
▢
1
wortel
fijngehakt
▢
50
gram
kipfilet
in blokjes gesneden
▢
2
eieren
dooiers en eiwitten apart
▢
½
deciliter
room
▢
1
banaan
in plakjes
▢
Peterselie
fijngehakt
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Smelt de boter in een soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de fijngehakte ui, wortel en foelie toe en fruit deze tot de ui glazig is.
Voeg de bloem toe aan het groentemengsel en roer goed om een witte roux te maken.
Giet langzaam de kippenbouillon in de pan terwijl je blijft roeren.
Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
Passeer de soep door een doek om een gladde textuur te krijgen.
Breng de soep opnieuw aan de kook.
Voeg de plakjes champignons en blokjes kippenvlees toe aan de soep en laat sudderen tot de champignons zacht zijn.
Bak ondertussen de broodcroûtons in een koekenpan met wat boter tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Klop de room en de dooiers samen in een kom tot een gladde liaison.
Haal de soep van het vuur en voeg de liaison toe, roer goed door.
Verdeel wat plakjes banaan in de soepkommen en schenk de hete soep erover.
Garneer met gehakte peterselie en strooi er wat broodcroûtons overheen.
Breng op smaak met zout en peper indien nodig.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kip
/
Soep
Land van herkomst
America