Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Vouw de randen van het deeg ca.
1 cm naar binnen om een opstaande rand te vormen.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bak de bodem in het midden van de oven gedurende 15-18 minuten, of tot deze goudbruin is.
Laat na het bakken afkoelen op een rooster.
Klop de slagroom met het vanillemerg en 2 eetlepels kristalsuiker op tot stijve pieken.
Meng vervolgens voorzichtig met de losgeroerde mascarpone.
Spatel de poedersuiker, geraspte citroenschil en geraspte sinaasappelschil erdoor.
Bouw de taart op in laagjes: begin met een derde van het mascarponemengsel, leg daarop de mangopartjes, gevolgd door weer een derde van het mascarponemengsel, dan de helft van de Bastogne koeken in grove stukken en eindig met het laatste deel van het mascarponemengsel.
Decoreer de taart met de sinaasappel- en mandarijnpartjes, en verkruimelde Bastogne koek.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Sauternes past goed bij dit rijke en fruitige dessert.