Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mini pizza met paprika en ei
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pak Tante Fanny vers pizzadeeg 400g met potje saus 200 g
▢
2
paprika
▢
2
kleine
rode ui
▢
1
eetlepel(s)
tijm gehakt
▢
1
tl
koriander
▢
1
tl
komeinzaad gehakt of gemalen
▢
Verse
peterselie
▢
1
ei
▢
50
g
zure room
▢
6
ei
grote S
▢
peper & zout
▢
Een beetje Olijfolie om te bakken
▢
Verse
rucola voor decoratie
Instructies
Verwarm de oven voor op 200° C hetelucht.
De ui en paprikareepjes met kümmel, koriander, tijm, zout en peper met een beetje olijfolie mengen en goed doorroeren.
De groenten ca. 10 minuten licht aanbraden.
Verdeel het pizzadeeg in 6 gelijke vierkanten en smeer tot aan de dunne rand een beetje zure room. Bestrijk de rand met geklopt ei.
Verdeel de groenten over de zure room en laat in het midden een holletje vrij voor het ei.
De pizza 10 minuten in de oven voorbakken. Haal ze daarna uit de oven en breek het ei voorzichtig in het holletje.
Bak de pizza’s daarna nog 10 minuten in de oven af.
Notities / Tips / Wijnadvies
deze pizza’s kun je ook met Tante Fanny vers bladerdeeg maken. In plaats van zure room kun je ook de tomatensaus uit het potje gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pizza
Geschikt voor Dieët:
Lactosevrij
/
Vegetarisch