Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Deegraster met Paprika
Porties:
4
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
2
paprika
in reepjes gesneden
▢
2
paprika
in reepjes gesneden
▢
2
grote
ui
grof gesneden
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
1
eetlepel(s)
tomatenpuree
▢
⅛
l
water
▢
1
tl
tijm gehakt
▢
peper & zout
▢
1
ei
voor veganistisch gebruik je water
Instructies
Oven op 210 ° C voorverwarmen.
Bladerdeeg 10 min. voor het verwerken uit de koelkast nemen.
De voorbereide paprika en ui in olie fruiten.
Tijm toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
Tomatenpuree en water toevoegen en kort laten inkoken.
De vulling laten afkoelen.
Het verse deeg in 2 gelijke vierkanten snijden.
Leg het bladerdeeg met het bakpapier op het bakblik.
De vulling op de deegbodem verdelen, houd een rand van 2 cm vrij en bestrijk dit met een geklutst ei (of water).
Vouw het andere deegvierkant dubbel en snij met een mes ca. 1,4 cm brede stroken.
De stroken kunnen van de kant waar het deeg gevouwen is lopen tot ca. 2 cm van de open zijde.
Het deeg weer uitvouwen en dit als een deksel op de belegde bodem leggen.
De randen van het raster op de randen van de bodem aandrukken.
Het raster met ei bestrijken (of water) en het gevulde bladerdeeg op 190° C in ca. 25 – 30 Min. goudbruin bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch