Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appelflap
Porties:
12
appelflapjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
4
Jonagold Tante Fanny appels
▢
8
eetlepel(s)
rozijnen
▢
citroensap
▢
Scheutje
rum
▢
kaneel
▢
6
eetlepel(s)
suiker
▢
1
ei
Instructies
Verwarm de oven voor op 220° C en haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor gebruik uit de koelkast.
Rol het deeg uit op het bakpapier en leg het op de bakplaat.
Snijd hem in de lengte door en vervolgens de lange kanten in vierkanten (6stuks per zijde).
Snijd de appels in fijne stukjes.
Meng de appels, de rozijnen, de suiker, de rum, het citroensap en de kaneel met elkaar.
Bestrijk de deegranden met het losgeklopte ei.
Leg het appelmengsel in het midden van de vierkanten.
Vouw de vierkanten in eendriehoek en druk de randen goed aan.
Bestrijk de driehoeken nu met ei.
Bak ze in het midden van de oven in ca. 12 – 15 min. goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
de deegranden met een vork samendrukken zorgt voor een extra accent.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Koek
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch