Voor de vanillecreme een beetje melk door de puddingpoeder roeren.
De rest van de melk met suiker aan de kook brengen en al roerend de opgeloste vanillepoeder toevoegen en nogmaals aan de kook brengen.
Voeg de leeg geknepen gelatine en de rum toe.
Roer de creme koud en spatel tot slot de geklopte slagroom erdoor heen.
Zet het koud weg!
Haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor het verwerken uit de koelkast.
Rol het bladerdeeg af en steek met een vorm of glas ringen uit (ca. 10 cm diameter).
Pirik met een vork meerdere keren in het deeg.
Bak ze goudbruin in het midden van de oven ca. 10 – 15 min.
Verdeel de vanillecreme op de afgekoelde bladerdeeg en garneren met aardbei stukken.
Notities / Tips / Wijnadvies
De vanillecreme beslist enkele uren voor het serveren bereiden, zodat het goed gekoeld is. Dan krijgt het de juiste consistentie en verfrissende smaak. U kunt de creme ook een avond van te voren maken.