Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Andijviestamppot met bacon en tomaat
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
koekepan
Stamper
Ingrediënten
▢
750
gram
aardappels
▢
300
gram
andijvie
▢
1
ui
▢
2
tomaten
▢
100
gram
bacon
▢
zout
▢
1
eetlepel
boter
▢
peper
versgemalen
▢
1
dl
melk
▢
80
gram
roomkaas
Instructies
Schil en was de aardappelen en zet ze tot het gebruik onder water.
Maak de andijvie schoon en snijd hem in smalle reepjes.
Pel en snipper de ui.
Was de tomaten en snijd ze in plakjes.
Snijd de bacon in grove stukken.
Kook de aardappelen in weinig water met zout in ± 20 minuten gaar.
Verhit de boter in een koekepan. en bak de ui en de bacon in ± 5 minuten knapperig.
Schep de tomaat erdoor en bak nog ± 3 minuten.
Maal er peper boven.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de melk en de roomkaas erdoor.
Schep de andijvie door de puree en verwarm de stamppot nog even.
Verdeel hem over 2 borden en schep het tomaat-baconmengsel erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met schnitzelrolletjes met kaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
/
Vlees