Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bietjesstamppot met ui en tartaar
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
aardappels
▢
300
gram
koolrabi
▢
zout
▢
1
geraspte
appels
▢
3
eetlepels
umer
▢
1
theelepel
kaneel
▢
2
ui
▢
2
eetlepels
olie
▢
4
tartaartjes
▢
peper
▢
400
gram
bietjes
gekookte in blokjes of geraspt
Instructies
Schil de aardappelen en de koolrabi, snijd ze in stukken en kook ze in wat water met zout in ± 25 minuten gaar.
Stamp ze fijn en schep er de appel, umer en kaneel door.
Pel de uien, snijd ze in ringen en bak die in een anti-aanbakpan in 1 eetlepel olie glazig.
Schep ze uit de pan en bak hierin de tartaartjes in 1 eetlepel olie aan beide zijden bruin; bestrooi de tartaar met peper en zout.
Schep de bietjes door de puree en laat alles goed doorwarmen.
Serveer de stamppot met de gebakken ui en de tartaartjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
/
Vlees