Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bloemkoolstamppot met walnotensaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
11/4
kg
aardappels
▢
zout
peper
▢
1
bloemkool
▢
80
gram
boter
▢
75
gram
walnoot
▢
30
gram
bloem
▢
21/2
dl
kruidenbouillon
van tablet
▢
½
eetlepel
zoete sojasaus
ketjap manis
▢
½
theelepel
ketoembar
gemalen koriander
▢
1
eetlepel
fijngesneden selderij
Instructies
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
Verhit 15 gr boter en bak de gehakte walnoten.
Smelt 30 gr boter, roer de bloem erdoor en laat die 3 minuten garen.
Voeg de bouillon toe en breng de saus aan de kook.
Roer de saus glad en laat nog 2 minuten koken.
Roer de gebakken walnoten door de saus en breng de saus met peper en de sojasaus op smaak.
Stamp de aardappelen met de bloemkool en 25 gr boter fijn en breng de stamppot met de ketoembar en de selderij op smaak.
Verdeel de stamppot over het midden van 4 borden en vorm hem met behulp van 2 messen tot een driehoek.
Garneer met de hele walnoten en serveer met de walnotensaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot