Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Blote billetjes in het gras
snijbonenstamppot uit Brabant
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
aardappels
▢
zout
▢
300
gram
panklare snijbonen
▢
2
braadworstjes
▢
25
gram
boter
▢
1
potje
witte bonen
350 gr
▢
¼
dl
melk
Instructies
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes.
Kook de aardappelen en de snijbonen in een pan met weinig water en zout in ± 15 minuten gaar.
Prik de braadworstjes met een vork hier en daar in.
Verhit de boter in een koekepan en bak de braadworstjes in ± 10 minuten bruin en gaar.
Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
Giet de aardappelen en de snijbonen af en stamp ze met een pureestamper fijn.
Roer er zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat.
Schep het bakvet van de braadworstjes en de witte bonen erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Schep de stamppot op 2 borden en leg de braadworstjes erop.
Het originele recept is met gezouten snijbonen en de verse worst wordt meegekookt.
Als smaakmaker wordt een rest rundvleesjus gebruikt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
/
Vlees
Land van herkomst
Brabant