Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenkoolstamppot met rookworst
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
aardappels
▢
1
bloemkool
▢
zout
▢
1
magere rookworst
▢
¾
dl
melk
▢
1
eetlepel
boter
▢
2
eetlepels
azijn
▢
2
eetlepels
currysaus
▢
peper
Instructies
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren.
Doe 2 dl water, de boerenkool, de aardappelen en zout in een pan en laat het geheel, met het deksel op de pan, ± 20 minuten koken.
Neem de rookworst uit de verpakking en leg hem op de aardappelen.
Kook de boerenkool en de aardappelen in nog eens ± 10 minuten gaar.
Neem de rookworst uit de pan.
Giet de boerenkool en de aardappelen af en stamp ze met een stamper fijn.
Voeg al roerend de melk en de boter toe en roer er de azijn en de currysaus door.
Laat de stamppot op zacht vuur weer door en door heet worden en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
Snijd de rookworst in gelijke stukken en leg die erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
lekker met piccalilly of gemengd tafelzuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
/
Vlees