Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hete bliksem met chorizo en paprika
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappels
▢
3
goudrenetten
▢
3
stevige appels
bijvoorbeeld Elstar of Jonagold
▢
2
theelepels
tijm
▢
zout
peper
▢
1
grote
ui
▢
1
paprika
▢
200
gram
chorizo aan een stukje
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
¼
dl
melk
Instructies
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.
Schil de appels en snijd ze in stukjes.
Breng de aardappelen met de appels en de tijm in een pan met weinig water en zout
aan de kook en kook ze in 15 minuten zachtjes gaar.
Laat zo veel mogelijk vocht verdampen, maar pas op voor aanbranden.
Pel en snipper de ui.
Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes.
Snijd de chorizo in blokjes en bak die in een koekenpan zachtjes uit.
Schep de paprika en de ui erdoor en bak ze ± 3 minuten zachtjes mee.
Stamp de aardappelen grof en roer het geheel tot een smeuïge stamppot.
Roer er de olijfolie en eventueel ook een scheutje melk door en breng de hete bliksem op smaak met zout en peper.
Schep de hete bliksem op 4 warme borden en verdeel er het chorizomengsel erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
/
Vlees