Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Perehiet
Noordhollandse perenstamppot
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
stoofperen
▢
3
dl
water
▢
750
gram
aardappels
▢
300
gram
rookspek
▢
1
liter
witte bonen
uit blik of pot
▢
30
gram
boter
Instructies
Kook de geschilde en in stukken gesneden stoofperen 1 uur in een ruime pan met het water
Leg er na 30 minuten geschilde en in stukken gesneden aardappelen bij en kook ze samen gaar.
Snijd een stukje mager rookspek in plakken en bak ze in de bakboter zachtjes uit.
Giet het vocht af en stamp de aardappelen en de peren door elkaar.
Schep er de uitgelekte witte bonen door en leg het spek erop.
Roer wat kookvocht van de aardappelen en peren bij het spekvet, breng het aan de kook en serveer dit er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Groenten
/
Stamppot
/
Vlees
Land van herkomst
Noord Holland