Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rode ui-appelstamppot met tonijn en gefrituurde knoflook
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappels
▢
zout
▢
2
grote
rode ui
▢
3
stevige
appels
▢
3
teentjes
knoflook
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
2
theelepels
tijm
▢
1
theelepel
chilipoeder
▢
200
gram
tonijn
naturel, uit blik
▢
1
dl
melk
▢
versgemalen
peper
Instructies
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar.
Pel de uien en snijd ze in dunne partjes.
Schil de appels en snijd ze in stukjes.
Pel de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
Verhit de olie in een braadpan, bak de knoflookplakjes goudbruin en schep ze met een schuimspaan op een dubbelgevouwen stuk keukenpapier.
Bak de uipartjes ± 3 minuten in het bakvet.
Voeg de appel, de tijm en het chilipoeder toe en bak de appel al omscheppend in ± 4 minuten beetgaar.
Giet de tonijn af en verdeel het visvlees in grove stukken.
Schep de tonijn en de kappertjes door het appelmengsel en laat dit ± 2 minuten zachtjes sudderen.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat.
Schep de puree door het appel-ui-vismengsel en warm het geheel nog even goed door.
Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
/
Vis