Kook de aardappelen in weinig gezouten water in ± 25 minuten gaar.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de knoflookplakjes goudbruin.
Schep de knoflook met een schuimspaan op een dubbelgevouwen stuk keukenpapier om uit te laten lekken.
Bak de rode ui in het bakvet ± 3 minuten.
Voeg de appel, tijm en chilipoeder toe en bak nog ± 4 minuten tot de appel beetgaar is.
Giet de tonijn af en verdeel in grove stukken.
Schep de tonijn door het appel-ui-mengsel en laat ± 2 minuten zachtjes sudderen.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de melk tot een smeuïge puree.
Schep de puree door het appel-ui-vismengsel en warm alles goed door.
Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
Serveer met de krokante knoflookchips als topping.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met een frisse salade van komkommer en rucola.Wijnadvies:Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Viognier past goed bij de combinatie van tonijn en appel.