chil en was 500 gram aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar.
Giet de aardappelen af en laat ze op laag vuur zonder deksel drogen.
Pureer de aardappelen en roer er 50 gram boter, zout, peper, een snufje nootmuskaat, 1 ei en 2 eidooiers door.
Breng in een sauspan 1 deciliter water aan de kook.
Voeg in één keer 50 gram bloem toe en roer tot het deeg als een bal van de bodem loslaat.
Neem de sauspan van het vuur en roer er één voor één de eieren door tot elk ei volledig in het deeg is opgenomen (blijf ongeveer 5 minuten roeren totdat het deeg gaat glanzen en slierten trekt als je het optilt).
Meng dit deeg door de aardappelpuree (het deeg moet ongeveer 1/3 van het gewicht van de puree zijn).
Doe het mengsel in een kom en laat het afkoelen.
Neem met een lepel porties van de puree en strijk deze langs de binnenkant van de kom af.
Leg de pureerondjes in het vet en frituur ze met niet meer dan 4 tegelijk gedurende 3 minuten, totdat ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Aardappelen Dauphin in een schaal bekleed met een servet.