Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Fougasse met Tonijnsalade en Sperziebonen
Porties:
4
personen
inclusief voorbereiding en afbakken
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
zakje
gebroken sperziebonen
250 gram
▢
2
fougasses de Boulogne
afbakbrood, à 350 g
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
rode uien
▢
5
gram
olijven
▢
1
bol
mozzarella
▢
3
zakjes
tonijn
met French dressing, à 85 g
▢
1
zakje
rucolasla
75 gram
Instructies
Verwarm de oven voor op 225°C.
Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar, spoel ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.
Snijd een kapje van de broden en hol ze gedeeltelijk uit (het broodkruim wordt niet gebruikt).
Bestrijk de snijvlakken van het brood met olijfolie en bak volgens de gebruiksaanwijzing af.
Pel en snipper de uien.
Snijd de olijven in plakjes.
Snijd de mozzarella in blokjes.
Meng in een schaal de sperziebonen, mozzarella, tonijn, ui en olijven door elkaar.
Verdeel de rucolasla over de onderste helft van de broden en schep de salade erop.
Dek af met de bovenkant van de broden.
Snijd de broden aan tafel.
Geniet van deze heerlijke gevulde fougasse met tonijnsalade en sperziebonen!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte Italiaanse Pinot Grigio past goed bij de frisse tonijnsalade en het gevulde brood.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
24
g
|
Zout:
2.5
mg
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Broodjes
/
Vis