Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frambozenexplosie Muffins
Porties:
24
personen
inclusief baktijd en afkoelen
40
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
blikken
frambozen
à 75 g of 4 bakjes verse frambozen
▢
2
pakken mix voor muffins
pak à 300 g
▢
250
gram
boter of margarine
op kamertemperatuur
▢
6
eieren
▢
1
spuitbus slagroom
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3.
Laat de frambozen goed uitlekken in een zeef.
Zet de muffinvormpjes, die bij de mix in het pak zitten, op de bakplaat.
Klop met een mixer, op de laagste stand, de boter glad.
Voeg de muffinmix toe en mix verder op de laagste stand.
Breek de eieren in een apart bakje en voeg ze toe aan het beslag.
Mix tot het een glad beslag is geworden.
Mix nog een minuut op de hoogste stand.
Schep voorzichtig de frambozen door het beslag en vul de cakevormpjes voor ongeveer 2/3 deel met het beslag.
Bak de muffins in 20 à 25 minuten gaar en goudbruin.
Laat ze afkoelen.
Spuit vlak voor het serveren een flinke toef slagroom op de muffins en leg er eventueel 1 of 2 verse frambozen op.
Geniet van deze heerlijke frambozenexplosie muffins
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte mousserende rosé, zoals een Prosecco Rosé, past goed bij de zoete en fruitige smaken van deze muffins.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.5
mg
|
Sugar:
14
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cupcakes / Muffins
/
Fruit