4blikkenframbozen à 75 g of 4 bakjes verse frambozen
2pakken mix voor muffins300 g per pak
250gramboter of margarine op kamertemperatuur
6eieren
1spuitbus slagroom
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3.
Laat de frambozen goed uitlekken in een zeef.
Zet de muffinvormpjes, die bij de mix in het pak zitten, op de bakplaat.
Klop met een mixer, op de laagste stand, de boter glad.
Voeg de muffinmix toe en mix verder op de laagste stand.
Breek de eieren in een apart bakje en voeg ze toe aan het beslag.
Mix tot het een glad beslag is geworden.
Mix nog een minuut op de hoogste stand.
Schep voorzichtig de frambozen door het beslag en vul de cakevormpjes voor ongeveer 2/3 deel met het beslag.
Bak de muffins in 20 à 25 minuten gaar en goudbruin.
Laat ze afkoelen.
Spuit vlak voor het serveren een flinke toef slagroom op de muffins en leg er eventueel 1 of 2 verse frambozen op.
Geniet van deze heerlijke frambozenexplosie muffins
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Deze muffins zijn perfect als traktatie bij de koffie of als onderdeel van een zomerse brunch.Wijnadvies:Een lichte mousserende rosé, zoals een Prosecco Rosé, past goed bij de zoete en fruitige smaken van deze muffins.