Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bloemkoolsoep uit Mechelen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
voetselder
▢
1
grote
bloemkool
▢
2
ui
▢
1
groene sla
▢
50
gram
kervel
▢
80
gram
boter
▢
3
aardappels
▢
peper
zout
▢
bouillon
of water met een bouillonblokje
Instructies
Versnijd de groenten, stoof ze deels in de boter aan en laat ze eventjes uitzweten.
Overgiet ze met de bouillon of het water met het bouillonblokje.
Voeg de aardappelen toe, breng het geheel aan de kook en laat alles zachtjes gaar worden.
Kook intussen de resterende bloemkoolbloempjes in licht gezouten water gaar.
Hak de kervel fijn.
Draai de soep door een roerzeef en kruid haar met peper en zout.
Werk af met de gekookte bloemkoolbloempjes en de gehakte kervel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
België