Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sneeuwballen van Astrid Veltman
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
ei
▢
125
gram
poedersuiker
gezeefd / + om te bestuiven
▢
1
eetlepel
sinaasappelikeur
▢
150
gram
suiker
▢
75
gram
chocola
▢
kaneel
extra nodig:
▢
ijsbolletjestang
▢
12
satéprikkers
▢
bakplaat
met bakpapier bekleed
Instructies
Klop de eiwitten stijf en klop er de poedersuiker en de sinaasappellikeur door tot er pieken blijven staan.
Verwarm De oven voor op 120°C.
Schep met een ijsbolletjestang bollen op het bakpapier (doop de tang tussendoor steeds in koud water).
Maak met een lepel pieken op de bollen.
Bak de bollen in de oven in ± 1 1/2 uur droog en laat ze op een taartrooster afkoelen.
Verwarm op zacht vuur al roerend 1/2 dl water met de suiker tot de suiker oplost.
Steek de bollen op satéprikkers, bestrijk de ronde kant van de bollen met de suikerstroop en laat die hard worden.
Smelt de witte chocolade au bain-marie, strijk dit op de platte kanten van de bollen en plak steeds 2 bollen tegen elkaar aan.
Laat de chocolade in de koelkast opstijven.
Bestuif de sneeuwballen royaal met poedersuiker en een snufje kaneel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Oud & Nieuw