Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mini kibe
Deze rustieke kleine knoedels, afkomstig uit het Midden-Oosten en Zuid-Amerika, zijn hartige snacks van vlees en tarwe. Dompel ze in de mayo voor een frisse romige afronding – of in de ketchup voor een lichtzoete bite.
Porties:
50
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
gehakt
▢
300
gram
tarwe noedels
▢
300
ml
water
▢
150
gram
ui
▢
20
gram
munt
▢
2
knoflook
▢
zout
▢
peper
Instructies
Was de tarwe in stromend water.
Doe de tarwe dan in een bak en giet het mineraalwater erbij.
Laat het rusten tot de tarwe al het water heeft geabsorbeerd.
Meng alle ingrediënten in een kom.
Kneed de mix goed met je handen.
Vorm er Kibe van met je handen en bak ze gaar in hete olie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met
Hellmann's Real mayonaise
en Ketchup.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Snack
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Arabisch