Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese rijstsalade
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kom
rijst
▢
100
gram
ham
▢
1
kleine
prei
▢
1
grote
ui
▢
1
kleine
paprika
▢
3
hardgekookte
ei
▢
1
bosje
radijs
▢
1
eetlepel
boter
Voor de saus:
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
1
eetlepel
azijn
▢
1
eetlepel
gembersiroop
▢
2
eetlepel
olie
▢
1
theelepel
sojasaus
▢
1
theelepel
gember
▢
1
theelepel
Chinese poeder
▢
zout
▢
1
theelepel
kerrie
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (doorgaans 8 minuten koken, 15 minuten laten staan) en laat de rijst afkoelen.
Snijd de ham in blokjes, de prei in ringetjes en de paprika in reepjes.
Snipper de ui.
Verhit de boter in een pan en fruit de ham, prei, en paprika hierin tot ze gaar zijn.
Meng alle ingrediënten voor de saus en schep er de rijst en de gare groenten door.
Hak de eieren en de radijsjes fijn en voeg ze aan de rijstsalade toe.
Houd 1 ei en wat radijsjes achter voor de garnering.
Laat de salade minstens 1 uur trekken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Salade
Land van herkomst
China