Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Kaasfondue 8
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gr
jonge kaas
▢
600
gr
belegen kaas
▢
6
dl
droge witte Franse wijn
▢
10
teentjes
knoflook
▢
6
afgestreken theelepel
maïzena
▢
2
theelepel
mosterd
▢
2
eetlepel
bieslook
versgehakte
▢
versgemalen
peper
▢
2
eetlepel
peterselie
versgehakte
Om te dippen:
▢
4
stokbroden
▢
diverse
in 5-10 minuten beetgaar gekookte en rauwe groenten, zoals champignons, ook beignets hiervan, worteltjes, paprika, tomaten, maïs, bleekselderij enz.
▢
Diverse soorten fruit
zoals kiwi, perzik, peer
Instructies
Snijd de teentjes knoflook klein, voeg ze bij de wijn en laat het geheel afgedekt 24 uur staan (niet in een plastic doos).
Verwarm dan de wijn met de knoflook.
Maak de maïzena aan en voeg deze bij de wijn.
Doe er dan de mosterd bij.
Voeg geleidelijk de kaas toe en blijf roeren tot die is gesmolten.
Roer er als laatste de bieslook en peper door.
Doe het mengsel over in
een voorverwarmde caquelon en houd die op tafel
op een réchaud warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Kaas