Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaasfondue met groene kruiden
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
20
takjes
kervel
▢
20
bieslook
▢
150
gram
jong belegen kaas
▢
100
gram
Kernhem kaas
▢
1
teentje
knoflook
▢
1 ½
dl
droge witte wijn
▢
½
eetlepel
maïzena
▢
1
eetlepel
cognac
▢
peper
Instructies
Hak de groene kruiden fijn.
Rasp de kaas.
Wrijf een braadpan en een aardewerk fonduepan (speciaal voor kaas) in met het opengesneden teentje knoflook.
Doe de wijn in de braadpan en verwarm hem tot hij bruist.
Voeg al roerend de beide kaassoorten toe en blijf roeren tot ze zijn gesmolten.
Roer de maïzena glad met 1 eetlepel water en bind de fondue hiermee.
Roer de cognac en de groene kruiden erdoor en breng de fondue op smaak met peper.
Giet de fondue over in de fonduepan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met stokbrood en komkommer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Kaas