Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Tomaten-kaasfondue I
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
zeer fijn gesneden
ui
▢
30
gram
boter
▢
6
ontvelde en in blokjes gesneden
tomaten
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
1
theelepel
tijm
▢
2
dl
droge witte wijn
▢
400
gram
belegen kaas
grof geraspte
▢
2
eetlepels
basilicum
fijngesneden verse
▢
zout
peper
Instructies
Bak de ui 5 minuten zachtjes in de boter.
Voeg de tomaatstukjes, de knoflook en de tijm toe en laat alles op zacht vuur ± 10 minuten sudderen.
Roer de witte wijn erdoor en laat die goed warm worden.
Roer er daarna in gedeelten de kaas door en laat die smelten.
Roer er voor het serveren de basilicum door en breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker om mee te dippen:
stokbrood of ciabatta
olijven
kleine even gekookte champignons
kerstomaatjes
broccoliroosjes (even gekookt)
gekookte krieltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Kaas