Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Zwitserse kaasfondue van Astrid Veltman versie 2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gr grofgeraspte
Emmentaler
Zwitserse
▢
400
gr grofgeraspte
Gruyère
Zwitserse
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
eetlepel(s)
maïzena
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
3
dl
droge witte wijn
▢
1
klein glaasje
Kirsch
of andere vruchtenbrandewijn
▢
nootmuskaat
peper
▢
stokbrood
in stukjes gesneden knapperig
Instructies
Wrijf de fonduepan in met het teentje knoflook; giet de wijn erin en verwarm deze, maar laat de wijn niet aan de kook komen.
Voeg het citroensap toe, alvorens de geraspte Emmentaler en Gruyère in de wijn te roeren.
Blijf onder voortdurend verwarmen roeren tot een mooi homogeen mengsel van kaas en wijn ontstaat.
Voeg, zodra de fondue mooi smeuïg is, het glaasje brandewijn waarin de maïzena is opgelost toe.
Kruid de fondue naar smaak met geraspte nootmuskaat en peper uit de molen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met kleine stukjes knapperig stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Kaas
Land van herkomst
Zwitserland