Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Kaas Bieslooksoufflé
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
25
gram
boter
▢
25
gram
bloem
▢
2 ½
dl
bouillon
▢
peper
zout
▢
100
gram
belegen Goudse
geraspte
▢
2
eetlepels
bieslook
fijngehakte
▢
3
ei
Instructies
Kan als één grote of 4 kleine soufflés worden gemaakt.
Een grote moet 25minuten in de oven en de kleintjes 15 minuten.
Smelt de boter en roer er de bloem door.
Giet er onder goed roeren de bouillon scheutje voor scheutje bij.
Laat dit tot een saus binden.
Laat de kaas daar voorzichtig in smelten en breng op smaak met peper, zout en bieslook.
Splits de eieren en roer de eidooiers door de saus.
Klop de eiwitten zeer stijf met een snufje zout en spatel ze luchtig door de kaassaus.
Verdeel de massa over de vorm(pjes) en bak het in een op 200°C voorverwarmde oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Ovenschotel