Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indisch gehaktbrood uit de magnetron
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
gehakt
▢
2
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
ei
▢
paneermeel
▢
1
zakje
nasi- of bamikruiden
▢
zout
▢
kerriepoeder
▢
ketjap manis
,
▢
sambal
▢
currypasta
▢
paprikapoeder
▢
peper
Instructies
Doe het gehakt op een bord of in een schaal.
Snijd de uien en knoflook en meng ze door het gehakt.
Doe het ei en paneermeel bij het gehakt.
Wel de nasi- of bamikruiden 10 minuten in warm water en voeg ze dan aan het gehakt toe.
Voeg ook de kruiden, ketjap, sambal en curry toe en meng dit goed door elkaar.
Doe het geheel in een magnetronschaal en zet het 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand.
Draai het gehakt dan om en zet het nog eens 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand.
Lekker met macaroni of op brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Magnetron koken
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië