Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bouillonsoep met vlees
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
runderschenkel
▢
2
liter
water
▢
1
ui
schoongemaakte en kleingesneden
▢
2
aardappels
geschilt en in blokjes gesneden
▢
2
prei
schoongemaakte en in ringen gesneden
▢
2
worteltjes
schoongemaakte en in plakjes gesneden
▢
4
takjes
peterselie
▢
2
takjes
selderij
▢
5
geplette
peper
▢
zout
Instructies
Doe de schenkel met het water in een pan en breng het geheel aan de kook.
Voeg de kleingesneden ui, de blokjes aardappel, de ringen prei, de plakjes wortel, de takjes peterselie en selderij en de geplette peperkorrels toe.
Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de bouillon ± 2 1/2 uur zachtjes trekken.
Haal de schenkel uit de bouillon en snijd het vlees in kleine blokjes.
Zeef de bouillon en doe hem terug in de pan.
Breng de bouillon aan de kook en laat hem bij vrij veel hitte inkoken tot nog ± 1 1/2 liter bouillon is overgebleven.
Voeg de stukjes vlees toe en maak de bouillonsoep op smaak met wat zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep