Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam setan 6
duivelse kip
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kip
of 8 kipkarbonades
▢
zout
▢
3
eetlepel(s)
olie
▢
1
grote
rode ui
▢
3
tenen
knoflook
▢
6
rode lomboks
▢
½
theelepel
laos
▢
¼
liter
kippenbouillon
▢
2
djeroek poeroet
▢
4
eetlepel(s)
ketjap manis
Instructies
Wrijf de stukken kip in met zout, laat ze even liggen en dep ze daarna met keukenpapier droog.
Verhit de olie in een wadjan of braadpan, bak de stukken kip rondom bruin en neem ze uit de pan.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Was de lomboks en snijd ze in ringen; verwijder een deel van de pitten.
Maak de ui, de knoflook en de lomboks in een vijzel of met een staafmixer fijn en meng er de laos door.
Giet de olie op 1 eetlepel na uit de wadjan.
Verhit de resterende olie en fruit de uienmassa goudbruin.
Voeg de kippenbouillon, de djeroek poeroet bladeren en de ketjap toe en laat de saus even aan de kook komen.
Leg de stukken kip in de saus en laat ze in ± 40 minuten gaar stoven.
Schep de saus tijdens het stoven regelmatig over de stukken kip en keer ze van tijd tot tijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië