Snijd het kippenvlees uit de pot in smalle reepjes of snijd wat vlees van de soepkip in reepjes.
Verhit de bouillon met de sherry, het citroensap of de azijn en de sojasaus.
Knip de bieslook in rolletjes.
Halveer het pepertje in de lengte, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de helften in uiterst smalle boogjes.
Halveer de avocado in de lengte en wip de pit eruit.
Steek met een balletjessteker (meloenlepeltje) kleine balletjes uit het vruchtvlees of snijd de avocado in blokjes.
Verdeel ze met het kippenvlees en de peperringetjes over de borden.
Schep de bouillon erop en bestrooi met de bieslook.
Zo trekt u zelf bouillon
Breng de kip met 1 1/2 liter koud water langzaam aan de kook.
Schep er het schuim af.
Snijd de ui met de binnenste bruine schil in vieren.
Snijd de geraspte wortel en de bleekselderij in stukken.
Doe de ui, de wortel, de bleekselderij, het laurierblaadje, de tijm, de foelie en wat zout en peper bij de kip in de pan en laat met het deksel schuin op de pan ± 2 uur tegen de kook aan trekken.
Zeef de bouillon eerst door een zeef en daarna door een natgemaakte keukendoek die in een zeef wordt gelegd.
Ontvet de bouillon (dat gaat het makkelijkst door de bouillon te laten afkoelen en in de koelkast te zetten, zodat u het gestolde vet eraf kunt scheppen).
Houd er rekening mee dat de soep zout en peper krijgt van de sojasaus en het Spaanse pepertje.