Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Linsensuppe
Een traditionele Duitse maaltijdsoep.
Porties:
8
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Vleeslijst:
▢
250
gram
bruine linzen
▢
250
gram
gerookt buikspek
▢
1
grote
prei
▢
1
kleine
ui
▢
2
eetlepels gehakte
snijselderij
▢
bouquet garni
▢
1 ¾
liter
water
Groentelijst:
▢
375
gram
aardappels
▢
60
gram
spekvet
of reuzel
▢
1
ui
▢
1
eetlepel
bloem
▢
zout
▢
peper
▢
2
kleine
prei
▢
Gehakte
peterselie
Naar wens:
▢
250
gram
rauwe rookworst
eventueel Frankfurters
Instructies
Hak de groenten van de vleeslijst fijn en doe ze met alle andere ingrediënten van de vleeslijst in een ruime pan.
Breng dit aan de kook en laat het in een gesloten pan ± 2 uur sudderen, tot het spek net gaar is.
Snijd de aardappelen van de groentelijst in dobbelsteentjes, voeg ze aan de soep toe en laat ze mee sudderen.
Als u rauwe rookworst gebruikt, moet u ook die nu toevoegen.
Smelt in een kleine pan het vet en laat de fijngehakte ui licht bruinen.
Roer de bloem erdoor en voeg iets kookvocht toe.
Laat dit mengsel 10 minuten sudderen en roer het dan door de soep.
Breng de soep op smaak met (weinig) zout en peper.
Hak de overgebleven preien zeer fijn, voeg ze met de peterselie aan de soep toe en laat de soep nog 5 minuten sudderen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Duitsland