Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Erwtensoep van Astrid Veltman 3
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
ossenstaart
▢
2
stukken gegrild
spek
▢
500
gram
hamlappen
▢
2
rookworsten
▢
1
selderijknol
▢
1
kg
prei
▢
1
winterpeen
▢
2
middelgrote
ui
▢
2
grote
aardappels
▢
2
pakken
erwten
▢
1
bosje
selderij
▢
versgemalen
peper
▢
bouillonpoeder
Instructies
Braad de ossenstaart aan en voeg hieraan een ui toe.
Zet de staart onder water en laat die enkele uren trekken, tot het vlees gaar is.
Snijd het vlees daarna klein.
Snijd de groenten fijn en doe ze samen met de spliterwten in een grote pan.
Voeg 3 liter water en, als het water kookt, de hamlappen en het spek toe.
Voeg naar smaak peper toe en laat de soep ± 1 1/2 uur zachtjes pruttelen.
Neem het vlees uit de pan en pureer de soep met een staafmixer.
Snijd het vlees, het spek en de rookworst in stukjes en voeg die bij de soep.
Voeg er tenslotte het ossenstaartvlees en de bouillon bij en breng de soep op smaak met bouillonpoeder en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep