Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Arroz con pollo
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kip
▢
zout
peper
▢
8
eetlepels
olie
▢
1
eetlepel
boter
▢
2
glazen
sherry
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
▢
12
olijven
▢
1
ui
▢
300
gram
rijst
▢
6
dl
bouillon
Instructies
Verdeel de kip in 8 stukken en bestrooi die met wat zout en peper.
Verhit 5 eetlepels olie met de boter, bak de stukken kip hierin goudbruin en bak ze met het deksel op de pan zachtjes 15 minuten.
Voeg de sherry, de tomatenpuree en de in plakjes gesneden olijven toe en laat de kip op laag vuur nog 20 minuten stoven.
Fruit intussen de fijngesneden ui in de rest van de olie.
Roer de gewassen rijst erbij en laat die al omscheppend even bakken.
Voeg, als de rijst bruin kleurt, de bouillon toe en laat de rijst in 20-25 minuten gaar en droog worden.
Schep de rijst in een schaal en schep er de stukken kip met de saus over.
Geef er een salade bij
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Costarica