Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wortelsoep van Astrid Veltman
Porties:
8
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
worteltjes
▢
80
gram
boter
▢
1
liter
bouillon
(tablet)
▢
400
gram
crême fraiche
▢
zout
peper
▢
2
theelepel
citroensap
▢
kervel
Instructies
Maak de worteltjes schoon en was ze.
Snijd 800 gr worteltjes in stukken en fruit ze in de boter aan.
Snijd de rest van de worteltjes in dunne plakjes.
Blus de gefruite worteltjes met de bouillon en de crème fraîche af en laat het geheel afgedekt 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer of een roerzeef en maak haar op smaak af met zout, versgemalen peper en citroensap.
Breng de soep weer aan de kook en laat de wortelplakjes in de soep in 10-15 minuten gaar worden.
Was de kervel, neem de blaadjes van de stelen en strooi ze vlak voor het serveren over de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch