Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Paddestoelensoep met champignoncrostini
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
grote champignons
▢
25
gram
boter
▢
1
fijngesnipperd
sjalotje
▢
4
eetlepels
slagroom
▢
3
eetlepels
droge witte vermout
▢
2 ½
eetlepel
zonnebloempitten
▢
25
fijngeknipte sprietjes
bieslook
▢
zout
▢
versgemalen
peper
▢
6
sneetjes
stokbrood
▢
1
pak
heldere paddestoelensoep
Honig
Instructies
Snijd de champignons in stukjes.
Verhit de boter in een braadpan en bak het sjalotje en de champignons 5 minuten tot
het vocht bijna is verdampt.
Voeg de slagroom en 2 eetlepels vermout toe en laat op hoog vuur inkoken tot het
vocht is verdampt.
Laat afkoelen.
Rooster de zonnebloempitten in een droge koekepan en roer ze met de helft van de
bieslook door het champignonmengsel.
Breng op smaak met zout en peper.
Bestrijk het stokbrood met het champignonmengsel en zet het afgedekt in de
koelkast.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Bereid de soep volgens de aanwijzingen op het pak.
Grilleer de champignon-crostini 4 minuten, strooi er 1 eetlepel bieslook over en strooi
de rest van de bieslook over de soep.
Houd de soep en de crostini tot het gebruik warm.
Schep de soep in de borden en let de crostini in de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep