Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Champignonsoep van Astrid Veltman v6
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
boter
▢
90
gram
bloem
▢
100
gram
ui
▢
1
liter
kippenbouillon
▢
250
gram
champignons
▢
50
gram
ham
▢
peterselie
▢
zout
▢
peper
Instructies
Snijd de uien zeer fijn, de ham in blokjes en de champignons in plakjes en hak de peterselie zeer fijn.
Smelt de boter in een pan en fruit de uien hierin glazig.
Voeg op laag vuur de bloem toe en roer met een houten lepel tot zich in de pan een bal vormt.
Neem de pan van het vuur en voeg al roerend bij beetjes tegelijk de koude bouillon toe.
Verwarm de soep opnieuw en blijf roeren tot een egale vloeistof zonder klontjes ontstaat.
Blancheer de champignons en voeg ze aan de soep toe.
Voeg tenslotte de ham en de peterselie toe.
Maak de soep eventueel met wat room af en breng haar op smaak met peper en zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep