Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knolselderij en aardappelsoep
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
175
gram
knolselderij
in dobbelsteentjes
▢
175
gram
aardappels
in dobbelsteentjes
▢
8
eetlepels
ui
fijngehakte
▢
4
eetlepels
bleekselderij
fijngehakte
▢
2
eetlepels
prei
fijngehakte
▢
2
eetlepels
peterselie
fijngehakte
▢
2
eetlepels
boter
▢
8 ½
dl
kippenbouillon
of kalfsbouillon
▢
¼
theelepel
peper
▢
2
laurierbladen
▢
2
losgeklopte
ei
▢
3
dl
melk
▢
1 ½
dl
slagroom
▢
zout
▢
kappertjes
afgegoten en fijngehakt
Instructies
Fruit de groenten goed roerend 5 minuten in de boter.
Voeg de bouillon, peper en laurierbladen toe, sluit de pan, breng de soep aan de kook en laat haar sudderen tot de groenten zacht zijn.
Verwijder de laurierbladen, pureer het groentemengsel in een foodprocessor en verhit de soep weer.
Klop de eidooiers door de melk, klop er 1 1/2 dl van de hete soep door en giet deze massa bij de rest van de soep.
Laat de soep koud worden, voeg de slagroom toe en koel de soep dan in de koelkast.
Breng de soep op smaak met wat zout en serveer haar, versierd met de kappertjes.
U kunt de soep ook heet opdienen.
Laat dan de slagroom weg en vervang die door 1 1/2 dl volle melk. Garneer met fijngehakt selderijgroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep