Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Blanquette van kip
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
kip
▢
1
kleine
prei
▢
3
takjes
peterselie
en selderij
▢
een stukje
foelie
▢
1
laurierblad
▢
2
worteltjes
▢
zout
▢
6
gekneusde
peper
▢
150
gr kleine
champignons
▢
50
gram
boter
▢
30
gram
bloem
▢
1
ei
▢
1
dl
koffieroom
▢
versgemalen
peper
▢
citroensap
Instructies
Zet 3/4 liter water op met de prei, de peterselie, de selderij, de foelie, het laurierblad,
de worteltjes, zout en de peperkorrels en laat de bouillon op laag vuur 20 minuten trekken.
Verdeel intussen de kip in 8 stukken.
Voeg deze toe en laat ze 1 uur in de bouillon trekken.
Voeg na 3 kwartier de champignons toe.
Zeef de bouillon en laat hem tot 4 dl inkoken.
Smelt de boter en roer er de bloem door tot deze licht is gekleurd.
Schenk er geleidelijk en onder goed roeren de ingekookte bouillon bij.
Blijf roeren, op laag vuur, tot een gebonden saus is verkregen.
Roer de eierdooier met de koffieroom los, voeg een scheutje van de saus toe en roer dit mengsel vervolgens door de rest van de saus.
Leg tenslotte de stukken kip in de saus en voeg de champignons toe.
Laat het geheel goed doorwarmen, maar NIET meer koken.
Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip